Disse salte citroner er super lækre at bruge i madlavning og så kan de jo bare stå og hygge sig til de skal bruges.
Når de har ligget i deres engen lage med krydderier så bliver de sådan helt medgørlige og det hele kan spises. Jeg bruger dem i små tern til at pifte lam, kylling eller salater op med. Salte citroner bagerst i billed, forrest er jeg i gang med Limoncello ( Italiens citron likør) opskrift følger.
Til salte citroner skal bruges.
1 stort patent glas
citroner til at fylde glasset med
15 spsk groft salt
1 frisk hakket chili
1 kanel stang
1 laurbærblad
1 spsk tørret koriander
Start med at skyld citronerne, bland salt, chili og koriander sammen i en skål. Skær et kryds i citronen så den stadig hænger sammen i enden og put 1 stor spsk saltblanding med i citronen. så skal den presses godt ned i glasset - bliv ved på denne måde de skal ligge meget tæt mas gerne så saften kommer ud af citronerne, De skal jo ligge i deres egen saft lage. Put laurbærbladet og kanelstagen med imellem.
Så er det bare at vente - de skal trække ca 2 mdr.
Når du skal bruge en citron så skyl den den i koldt vand for rester af salt.
Man kan bruge uendelig af krydderier, nogle putter hvidløg i og andre søder og putter sukker i lagen.
God fornøjelse
skal nok lægge opskrifter ud hvor de bliver brugt når de er klar til at spise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar