fudge med peanut & chili
1 dåse kondenseret mælk
400 g. sukker
120 g smør
1 1/2 dl mælk
smagsgiver: 100 g peanutbutter - 2 spsk hakket saltet peanuts - 1 tsk. knust chiliflager samt 1 tsk groft salt.
Alle ingredienserne lige på nær af smagsgiver puttes i en tykbundet gryde, det skal varmes langsomt op til kogepunktet, herefter småkoge i 10-15 min, det er vigtigt at der røres jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.....hellere rør en gang for meget.den skal koge en del ind. og karamelisere.
Tag gryden af varmen og put smagsgiver i, der skal nu piskes/røres i 10 min, indtil massen er blevet tyk og næsten kold.
Det er meget vigtigt at man virkelig giver den gas med piskeriset i de 10 min, det er vigtigt for at massen får den rigtige konsistens.
Så er den blevet kold, stivnet og er klar til at blive skåret i firkanter, kan holde sig ca en uge i lufttæt beholder på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar