Dette er vores ynglings kartoffelsalat da den er let og smager dejligt af karry.
2 kg. kartofler
3 dl. ymer
3 dl let mayonnaise
Karry, salt og peber
purløg
kog kartoflerne m/skræl på, det bliver de lidt fastere af. når de er kogte så pil skrællen af og lad dem køle af.
Hvis jeg ved at vi skal have kartofler den ene dag, og jeg så vil lave kartoffelsalat dagen efter - så koger jeg dobbelt af kartofler, piller dem og stiller dem til kartoffelsalat på køl så er de klar. Hvis det er nye danske små kartofler, kan man sagtens lade skrællen blive på.
dressing.
Rør mayonnaise og ymer sammen, tilsæt godt med karry 2-3 spsk, smag den til med salt og peber. Den må gerne smage af meget, tilsæt 1/2 dl hakket purløg.
Skær kartoflerne i mundrette bidder og bland med dressingen, pynt med hakket purløg.
Man kan lave mange variationer, den smager også godt med lidt hakket løg og agurker blandet i, eller med hakket peberfrugter som giver lidt knas.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar