lørdag den 6. december 2014

Rødkålssalat

Denne rødkålssalat vil altid minde mig om en fantastisk weekend med gode venner i sommerhus i Sverige, vi grillede flæskesteg.
Rødkålen var et helt kapitel for sig, de 2 mænd kunne kun spise købt rødkål, den ene ville have det varmt og den anden koldt !!!! lidt sjovt.
Vi piger ville kun have en hjemmelavet version og det blev så til denne, med mandariner, æbler og valnødder.



1/2 rødkåls hoved
lidt smør til stegning
ca 1 dl rødvin
2 spsk. andebouillon ( jeg bruger den fra Oskars som er pulver )
2 æbler
2 dåser marineret mandariner
1 dl hakket valnødder

Vask og fjern de yderste kedelige blade på rødkålen, skær den derefter i stykker. Skræl æblerne og skær den i tern.

Svits rødkølen på en varm pande med lidt smør, tilsæt æblerne, andebouillon og rødvinen og lad det stege 5-10 min, rør det rundt en gang imellem. Sluk for varmen og lad rødkålen stå og køle lidt.
Rødkålen skal stadig have bid, den må ikke være for slatten.

Den skal ikke være for varm og kan sagtens serveres kold, men bland rødkålen med mandarinerne og de hakket valnødder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar