søndag den 29. december 2013

Kødboller i tomatsovs

Minder mig sådan om en tur til Rom, der fik vi de lækreste kødboller i tomatsovs. Og efter alt det julemad så trænger man altså til noget nemt og lækkert. 
Tror også at de er en god ret til dagen derpå..... da der er masser af smag i retten.


Kødboller                                                                     Tomatsovs

500 hakket svinekød                                                     2 ds. hakket flåede tomater
2 spsk salt                                                                      2 løg
1 fedt presset hvidløg                                                    3 fed hvidløg
1 æg                                                                              1 grøn peberfrugt
3 stk smuldret toastbrød                                                2 tsk. herbes de Provence
1/2 dl mælk                                                                   salt og peber
1/2 dl revet parmesan ost

Kødbolle farsen, bland kød og salt godt sammen, tilsæt hvidløg, æg og det smuldret toastbrød, bland det godt sammen, bland så mælk og osten i, lad den stå og trække mens tomat sovsen laves.


Kør tomater, hvidløg, løget og peberfrugten en tur i blenderen.


Stil ovnen på 180 grader
Form farsen til små kugler på størrelse med en valnød, og steg dem let på panden i lidt olie, vend dem ofte for at beholde den runde form. Put dem op i et ildfast fad efterhånden som de bliver færdige.


Hæld så tomat sovsen over kødbollerne, drys med peber og herbs de Provence, stil fadet i oven det skal have 20-30 minutter, så tomat sovsen er god varm og kødbollerne stegt færdig.
Rør evt. lidt i det efter 10 min, og en lækker duft vil brede sig i køkkenet.
Kog pasta imens, efter anvisning på pakken, Server med reven parmesan ost.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar