lørdag den 28. december 2013

Madbrød m/rosmarin & groft salt

Ymm det gode brød kan man ikke få nok af, blødt inden i og med den lækreste sprøde skorpe. 
Denne gang lavet med rosmarin & groft salt.


1 stort brød til hele familien, lav dejen om morgen og bag senere. Hvis du ikke har nået at lave dejen om morgenen, og lige mangler et brød, så kan den klares ved at doble gæren til 50 g, så skal dejen bare hæve 1/2 - 1 time inden brødet kan bages.

25 g gær
7  1/2 dl vand
2 spsk. groft salt
1 spsk. sukker
ca 14 dl mel

  • gæren opløses i salten
  • tilsæt sukker og vand, rør rundt
  • melet tilsættes lidt af gangen, dejen skal være meget klæbrig, dejen kan sagtens røres i rørermaskine.
  • stil dejen afdækket på køl, husk stor skål da den kan vokse rigtig meget.
  • når der skal bages.: stil da oven på 225 grader, hæld dejen ud på bagepapir beklædt bradepande.
  • Jeg har smurt dette brød med olienolie, groft salt og kvaste af rosmarin som er stukket godt ned i dejen så den tager smag.
  • Bag i forvarmet ovn i 25-30 min. 


Er også super godt til madpakkerne



Ingen kommentarer:

Send en kommentar