lørdag den 1. november 2014

Mørkt brød bagt på øl & sirup

Tit når vi har været ude og spise, har vi fået noget lækkert mørkt brød - det har været sødt og salt på samme tid. Jeg har så prøvet at genskabe dette, og det er lykkes. 
Brødet gør sig rigtigt godt til mad, serveret med en god saltet smør.


Et stort brød.

25 g. gær
2 spsk. groft salt
1 dl mørk sirup
2 spsk. olie - gerne chiliolie
1 øl - her brugt en clasic øl
3 dl vand
5 dl rugmel
5 dl hvedemel

Lad gæren smelte i salten, bland de øvrige ingredienser i.
Det skal blandes godt, og dejen skal være godt klistret, stil den til hævning i ca. 4 timer jo længere jo bedre.


Jeg har bagt brødet i et firkantet ildfast fad, foer det med bagepapir og hæld dejen i, drys med groft salt.

Bag brødet i forvarmet ovn.
225 grader
25-30 min.

Ønskes blød skorpe:
Når brødet er færdigt, så tag et rent viskestykke, vrid det op i vand og læg det over brødet - så bliver skorpen ikke sprød men blød.

Lad brødet stå og køle lidt at inden det tages ud af det ildfaste fad, lad det køle helt af på bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar