onsdag den 23. oktober 2013

Crispy kylling

Sad og så tv, og der på skærmen var Gordon Ramsy igang med at lægge kylling i kærnemælk. 
Tænkte at det måtte jeg da bare prøve at lave til familien herhjemme. 
Det smager super godt, kærnemælken gær kyllingen blød og saftig, og melet med krydderier giver sprødhed og smag.


 til ca. 4 personer

6 kyllingbryster
5 dl kærnemælk
3 dl mel
 2-3 spsk. paprika evt. røget paprika
2-3 spsk carien peber
salt og peber
evt. knust chili
olie til stegning ca 1-2 cm på panden

Skær kyllingbrysterne ud i 3 stk pr bryst
og læg dem i en skål sammen med kærnemælken
gør det om morgen eller dagen før de skal bruges.

Når det er ved at være stege tid, blandes mel og krydderier i dyb skål
Kyllingen stykkerne vendes nu direkte over i melblandingen, sørg for at det hele på kyllingstykket er dækket.


Sørg for at olien er varm prøv med enden af tændstik og syder det er den god nok, hvis olien bliver for varm undervejs så tilsæt ekstra olie og skru ned for varmen.

Steg så kyllingstykkerne i olien ved middel varme, til de er gylden brune og virker faste, husk at vend. læg dem på køkkenrulle så fedtet kan suges af.

Server med chili mayo, frisk salat, kartofler eller ris til. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar