ca 16 små boller/klatter
25 g gær
1 spsk salt
6 dl vand
2 spsk honning
3 dl mysli ( hvor du lige fjerner store nødder, rosiner og banan/kokos flager )
1 dl hørfrø
Hvedemel ( så dejen kommer til at ligne tyk klister )
Du kan altså erstatte de 4 dl. gryn/korn med lige det du har i skabet, forslag havregryn, græskar kerner, solsikke kerner
Rør gæren ud i salt til det smelter, vand og honning samt mysli og hørfrø tilsættes. Så rør du melet i lidt efter lidt nemmest med en gaffel, det skal blive til tyk klister.
Stil til hævning med viskestykke over i 1 times tid.
Tænd ovnen på 225 grader, når ovnen er varm. Tager du dejen frem og med 2 store skeer sætter du klatter på en bagepapir beklædt bradepande.
Bag i ovnen i 6-8 min.
Du kan lige prøve at banke lidt på en i bunden og den skal lyde hul, hvis de får for lang tid bliver skorpen hård. og ved de 6-8 min så bliver det lækre bløde boller.
Jeg har netop taget den første portion ud af ovnen. Du har lige reddet min fødselsdag!
SvarSletGlæder mig til de skal indtages senere :D
Stort tillykke, håber de smagte :-)
SletEr det varmluft eller almindelig?
SvarSletJeg bagte i varmluft, men kan sagtens bages i almindelig
SletTak 😃 Brugte din opskrift til at gå ud fra, og fik nogle fantastiske boller!
SvarSletKan man mon bytte honning ud med sirup så de bliver veganske? :)
SvarSletHej Pernille, det kan du sagtens, vil nok ikke putte ligeså meget sirup i da det er sødere end honning, ellers kan du også bytte ca 2 dl. vand ud med revet squash, det er også lækkert :-)
Slet