lørdag den 4. januar 2014

Hurtige nemme boller med blandet kerner

Stod lige og skulle bruge nogle lette grovboller, disse er hurtige at lave og de er lavet af hvad der lige var.


ca 16 små boller/klatter

25 g gær
1 spsk salt
6 dl vand
2 spsk honning
3 dl mysli ( hvor du lige fjerner store nødder, rosiner og banan/kokos flager )
1 dl hørfrø
Hvedemel ( så dejen kommer til at ligne tyk klister )                        
Du kan altså erstatte de 4 dl. gryn/korn med lige det du har i skabet, forslag havregryn, græskar kerner, solsikke kerner 

Rør gæren ud i salt til det smelter, vand og honning samt mysli og hørfrø tilsættes. Så rør du melet i lidt efter lidt nemmest med en gaffel, det skal blive til tyk klister.

Stil til hævning med viskestykke over i 1 times tid.

Tænd ovnen på 225 grader, når ovnen er varm. Tager du dejen frem og med 2 store skeer sætter du klatter på en bagepapir beklædt bradepande.
Bag i ovnen i 6-8 min.
Du kan lige prøve at banke lidt på en i bunden og den skal lyde hul, hvis de får for lang tid bliver skorpen hård. og ved de 6-8 min så bliver det lækre bløde boller.






7 kommentarer:

  1. Jeg har netop taget den første portion ud af ovnen. Du har lige reddet min fødselsdag!
    Glæder mig til de skal indtages senere :D

    SvarSlet
  2. Er det varmluft eller almindelig?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bagte i varmluft, men kan sagtens bages i almindelig

      Slet
  3. Tak 😃 Brugte din opskrift til at gå ud fra, og fik nogle fantastiske boller!

    SvarSlet
  4. Kan man mon bytte honning ud med sirup så de bliver veganske? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille, det kan du sagtens, vil nok ikke putte ligeså meget sirup i da det er sødere end honning, ellers kan du også bytte ca 2 dl. vand ud med revet squash, det er også lækkert :-)

      Slet