16 stk.
Dej.:
5 dl danskvand
1 dl olie eller smeltet smør
2 pakker gær
4 spsk sukker
2 æg
lidt over 1 kg. hvedemel
Remonce.:
200 blødt smør
100 g. sukker
1 spsk stødt kanel
100 g. hakket mandler
1 æg til pensling
flormelis og lidt kogende vand
Hæld danskvand og olie i en skål, smuldr gæren heri og tilsæt sukker og æg. Tilsæt hvedemel og rør til dejen er glat og smidig, læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med et viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Remonce.:
Rør smør sammen med sukker, kanel og de hakket mandler.
Når dejen har hævet æltes den igennem på et meldrysset bord. tage 1/3 fra og rul den ud, så den passer til bunden af en stor form f.eks. 40x30 cm.
Beklæd formen med bagepapir og læg dejen i bunden. Rul resten af dejen ud til en rektangel ca. 30x40 cm., og smør fyldet i et jævnt lag på dejen. rul dejen sammen til en roulade og skær den i 16 tykke skiver a ca 2 cm.
Læg sneglene i fire rækker på dejbunden, sørg for at snippen er på undersiden af sneglene. Lad sneglene efterhæve i ca 1/2 time.
Pens med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca 30. min.
Rør flormelis med lidt kogende vand til en glasur, og pynt sneglene.
Bræk sneglene af en efter en som de spises, velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar