torsdag den 28. november 2013

Grønkålssalat med æbler, nødder og granatæble

Denne salat bruger jeg specielt til and, da den er så frisk og sprød, og går godt til den fede and. 




et stort bundt frisk grønkål
et granatæble
2 syrlige æbler
1 dl hasselnødder

Dressing.:
1 dl piskefløde
3 spsk sukker
5 spsk citronsaft


  • Skyl grønkålen godt, og lad den dryppe af.
  • hak nødderne groft og rist dem på en varm pande så de bliver sprøde, lad dem køle af
  • pil alle de lækre kerner ud af granatæblet
  • bland sukker og citronsaft i en skål, til sukkeret bliver opløst, tilsæt fløden og pisk lidt i det, tilføj halvdelen af granatæble kernerne og rør lidt igen med gaffel, så fløden får saft af kernerne og bliver lyserød.
  • Skræl æblerne og skær i små tern
  • hak nu grønkålen, ( jeg plejer at putte det i en stor frysepose og hælder så flødedressingen i posen, for så bliver det blandet rigtig godt rundt - kan sagtens ligge i posen et par timers tid i køleskabet.)
  • Anret så grønkål med fløden på fad, tilføj æbler de hakkede nødder og resten af granatæblerne.
  • Velbekommen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar