søndag den 23. marts 2014

Stegte rodfrugter m/bulgur

Kender i ikke det man har købt sådan en pose blandet rodfrugter, og hvad skal man så lige lave - det sædvanlige ovnstegte rodfrugter.....nej vi prøver noget nyt, og mere forårs agtigt.
Rødbeden har jeg undladt at bruge, ellers var det hele blevet lyserødt.



 Stor potion

3 gulerødder
3 persillerødder
2 pastinak, eller hvordan blandingen er i posen.
2 løg
stor smørklat
4 dl grov bulgur
1 boullionterning
stor bundt bred bladet persille
1 citron
salt og peber
rød surkløver til at pynte med.

Bulgur skal altid skylles grundigt i koldt vand for urenheder. Læg i en skål og overhæld med kogende vand tilsat boullionterning, låg på og så skal de bare stå og passe sig selv. Ellers så kog dem efter anvisning på posen.

Skræl alle rodfrugterne og skær dem i små tern, også løgene skal i tern.
Sæt en pande over med en stor smørklat og hæld alle ternene i, det må godt få godt med varme og svitset godt igennem, gør ikke noget at rodfrugterne får lidt farve, de må bare ikke blive slatne, men skal stadig have bid.
Skær citronen over og pres saften over rodfrugterne, samt giv dem salt og peber. Tag af varmen og lad det køle lidt af.


Tjek om bulguren har fået nok, eller mangler kogende vand, smag på den. Nå den er færdig, så si væden fra og put i stor skål.

Hak persillen fint

Bland bulgur, de stegte rodfrugter og persille sammen.
smag til med salt og peber og pynt med surkløver.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar