lørdag den 26. juli 2014

Ovnbagt auberginer m/ tomat, hvidløg og mozzarella ost

Jeg har faktisk aldrig rigtig kunne lide auberginer - de ser så flotte ud når de ligger der runde og i den lækreste farve hos grønthandleren, men de har aldrig før fundet vej i min indkøbskurv.
Men så var jeg hos en kollega, som havde lavet denne ret - og hold nu op hvor det smagte godt, mit første møde med en lækker ret med auberginer.
Den passer rigtig godt sammen med en lækker sprød salat og noget godt brød, jeg syntes ikke der behøves kød til denne ret, men det er en smags sag.


4 personer

3 auberginer
3 pak. små mozzarella ost
et glas hakket tomat m/brasillikum
stor håndfuld friske brasillikum blade
4 fed hvidløg
lidt frisk revet parmesan ost 
smør til stegning


Find et ildfast fast fad frem
Skær auberginerne i ca 1 cm stykke skiver - steg alle skiverne godt igennem på en varm pande, de skal blive gennemstegt og gyldne - steg dem i smør.
Det er vigtigt at de får nok, for ellers er det de bliver som gummi - så steg dem godt uden at brænde dem på.

Skær mozzarella osten i tynde skiver, og skyld brasillikum bladene. Pil og pres hvidløget og bland hvidløget i tomatsaucen.

Fordel nu alle ingrideenserne i lag, i det ildfast fad. Start med et lag auberginer, fordel så lidt tomatsauce over, så lidt mozzarella ost og slut med friske basilikum blade. Start så forfra med auberginer  osv.- så der bliver 3 lag ialt.
Riv lidt frisk parmesan over til sidst.

Så skal den bare bages i oven - 200 grader i ca 15 - 20 min, alt efter ovn.
Det hele kan sagtens laves dagen i forvejen og så bare stå på køl inden den skal bages i oven.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar