Til 2 personer
5 små rødbeder
2 rødløg
1 citron
frisk timian
lidt flydende honning
olivenolie
salt og peber
1 pakke med blandet salat ( man kan i de fleste supermarkeder få en pakke med 3 forskellige salater, et lille rødt hoved, rucola og et grønt salathoved )
en god gedeost
håndfuld valnødder
Find et ildfast fad frem, skræl rødbederne (husk handsker) skær dem i kvarte, og anbring dem i fadet - skræl rødløgene og skær lidt af enderne af, skær også dem i kvarte både og læg dem ved siden af rødbederne.
Gi det hele lidt olivenolie, pres lidt citron over, samt 1-2 spsk flydende honning giv det lidt salt og peber og læg 5 stængler frisk timian ved.
Giv det 25-30 min i forvarmet ovn 200 grader, eller til rødbederne er helt møre, rør gerne i fadet en gang imellem, rødløgene må gerne være meget slatne, de bliver dejligt søde.
Lad rødbederne og løgne køle af.
Rist valnødderne på en varm pande, og lad dem køle af.
Vask og anret salaten, fordel rødbeder og rødløg, bræk gedeosten i mundrette stykker og pynt med valnødder.
Server en olie/eddike dressing til, som man selv kan hælde over - meget af det kan sagtens laves i forvejen og så lige smækkes sammen inden gæsterne kommer :-)
Bestemt en skøn salat, som jeg må prøve :-)
SvarSletSer godt ud med gedeost og valnødder :-)
God måde at lave rødbeder på.
Ønsker en god dag trods efterårsvejret.