søndag den 15. september 2013

Jordbær/rabarber suppe m/is og mynte

Jeg var lige ude og tage de sidste rabarber, ud af dem lavede jeg rabarber likør ( opskrift følger senere) og så var der lidt rabarber tilbage - som sammen med sommerens jordbær fra fryseren udgør denne lækre dessert.
Det smager virkelig af sommer og efter aftensmaden hvor man altid har spist for meget.  Det et sødt og frisk indslag, kan laves i forvejen, ser flot ud og er nemt


Til 6 personer.

800 g. frosne eller friske jordbær
300 g. rabarber i tern frosne eller friske
3 dl. vand
4 spsk. flormelis
2 spsk. vaniljesukker

God vanilje is og frisk hakket mynte 

kog jordbær, rabarber med vand flormelis og vaniljesukker i 5 min i gryde med log. lad det stå og køle af.
Blend det hele i blender og sie det bagefter - jeg er ikke god til klumper. 
Når det hele er siet så hæld det på en karaffel, og stil i køleskab.
Hak mynte fint og stil i køleskab så det er klart til senere.

Når det så er tid til dessert så anret is i dyb tallerken, rør lidt i karaffelen og ved bordet hæld den kolde suppe ved og pynt med mynten. ymmmm velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar