I Tyrkiet serveres brødet som en starter med tomat salsa og dild dressing, jeg skal idag bruge det som tilbehør til mine tiger rejer og bulgursalat, og med en wasabi/persille dressing.
Dej
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 æg
2 spsk olie (raps eller solsikkeolie)
2 spsk sukker
1 tsk. salt
500 g hvedemel
Til toppen
1 æggeblomme
1/2 dl mælk
sesamfrø
nigellafrø
De skal bages i 6-8 min ved 250 grader øverst i ovnen.
Rør gæren ud i den lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er fast og smidig, det kan være der skal tilsættes lidt ekstra mel.
Lad dejen hvile i 30 min. under et viskestykke.
Tænd ovnen på 250 grader.
Ælt dejen let igennem, jeg har delt dejen i 4 lige store stykker, til 4 aflange brød. Man kan også bage flere små eller 2 store brød.
Så skal dejen have med kagerullen, jo fladere jo bedre, læg dem på bagepapir beklædt bradepande.
Pisk æggeblommen og mælken sammen, og pens dejen, strø med let hånd sesam og nigellafrø over.
Bag dem i oven i 6-8 min. hold øje med dem
Server brødene varme
Hvor meget gær bruger du til dejen?
SvarSlet25 g gær, burde også stå i opskriften, god fornøjelse
Sletfrækt
SvarSlet