12 stk.
Dej.
100 g smør
25 g sukker
2 dl kærnemælk
40 g gær
350 g hvedemel
Fyld.
120 g rabarber ( helst friske men frosne kan også bruges, de skal dog tøs op inden og dryppe godt af )
75 g blødt smør
60 g sukker
100 g marcinpan
1 stang vanilje
1 tsk alm. hvedemel
1 æg til pensling og perlesukker og hakket hasselnødder til toppen
Dejen.. rør smør og sukker sammen, jeg brugte en røremaskine. Lun kærnemælken i gryde, den skal kun lige blive lillefinger varm, opløs gæren i kærnemælken, og hæld blandingen op til sukker og smørret, og tilsæt melet lidt af gangen til dejen er blød og smidig, lad den hæve 30 min.
Fyldet.. bland sukker og marcinpanen godt sammen, nemmest med hænderne eller en gaffel, ælt så smør, vanilje og melet i og ælt det godt sammen.
Rabarber..friske/ vask og skyl dem grundigt og skær dem i små tern.
Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de hakkede hasselnødder
Bag hornene på midterste rille i 14 min ved 220 grader varmluft, kig til dem efter 12 min det er jo forskelligt fra ovn til ovn.
Det er nemt at lave en dobbelt portion :-)
Hvor stor en cirkel laver du? Vi har lige prøvet at rulle dej ud til hornene, vi brugte en tærteform til at rulle ud efter men det gik ikke så godt...håber du vil svare mig...kh Aase og Erik
SvarSletHej og beklager det sene svar - tærteform er alt for lille. Ruller dejen så det ca 1/2 cm tyk ca 40 cm i diameter
SvarSlet