Edamame bønner med stærk miso dip
1/2 dl sesamfrø
2 spsk mørk miso ( kan købes i helseforretninger )
2 spsk varmt/kogende vand
1/2 citron
1 frisk chili
1 hvidløg
2 spsk soja
1 spsk tahin
1 spsk revet ingefær
4 spsk vand til at tynde den med
1/2 tsk sukker
Start med at riste sesamfrøene på panden, de skal være gyldne, stil dem til afkøling. Den mørke miso er meget hård, læg den i skål og hæld den varme vand over, for at bløde den op til en tyk masse. tilsæt citron saften og rør den blød.
Flæk chilien og tag kernerne ud, hak chili og hvidløg meget fint og put det med i skålen, riv ingefær og tilsæt sammen med tahin, soja, sesam og sukker. Hvis du nu syntes den er meget tyk så tilsæt vand, jeg puttede ca 4 spsk vand i - til jeg syntes den havde den rette konsistens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar