Luftige og mættende madpakke brød
ca. 11 stk, i en pæn str.
25 g gær
2 spsk honning
2 tsk salt
50 g olivenolie
5 dl kærnemælk
500 g fuldkornsmel
400 g hvedemel
-Gær, honning og salt røres sammen til en flydende masse
-Olie og kærnemælk tilsættes og fuldkornsmelet røres i, derefter røres hvedemelet i lidt efter lidt - dejen skal kunne slippe men skal være MEGET mere klæ end en almindelig hvedemels-dej.
-Skal så hæve et lunt sted i ca 1 time, med klæde over
-Slå dejen ned og form til små aflange brød, lægges på bagepladen med bagepapir på og stilles til at hæve endnu 1/2 time.
-Pensles med et sammenrørt æg, hvis man giver brødene et snit/kryds med en skarp kniv inden pensling, giver det et fint look
-Bages i 20-25 min ved 170 grader.
-Lad dem køle langsomt af på bagerist med et rent klæde over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar