mandag den 23. december 2013

Henkogte pærer m/vanilje & kardemomme

Himmelsk spise til den fede juleand, vi har en fast tradition, nemlig henkogte pærer med ribs gele i. Vi har faktisk hvert år købt dem på dåse, men det er nu slut - da det er for nemt selv at lave og bare smager så lækkert.


10 faste pærer
7 dl vand
200 g sukker
7 kardemomme kapsler
1 stang vanilje

Skær pæren over og med en ske kan kernehuset skrabes ud, det er nemmest at få kernehuset ud, hvis skrællen sidder på, så fjern den til sidst.
Knus kardemomme kapslerne og skær vanilje stangen over, skrab kornene ud, tilsæt det i gryde sammen med vand og sukker, og giv det et opkog, så sukkeret smelter. 
Tilsæt pærerne og skru ned for varmen, giv dem 3-6 min, mærk evt på dem de må ikke blive for bløde, men skal have lidt bid. 
Der kan være stor forskel på pærer og hvor faste og friske de er inden, så hold øje med dem.
Sluk for varmen og lad dem evt. stå ved lidt eftervarme, og blive lidt kolde. Put dem i 
rengjorte patent glas.


Spis inden for et par dage, de er også meget lækre til en god chokoladekage, eller som tilbehør til en god ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar