Med salt og citron er dette brød bare super lækkert til fisk og skaldyr. Vi skal have brødet Nytårs aften til forretten.
Som består af.: Grillet jomfruhummer m/citron og hvidlæg samt citron kærnemælks smør.
Lav dejen dagen før og sæt på køl natten over.
25 g. gær
7 dl vand
2 spsk salt
14-16 dl mel, der skal mere mel i når det koldt hæver og er til små brød end ved det store madbrød.
Pynt
Citron olie
groft flagesalt
citron krydderi ell. citron peber
Opløs gæren i saltet og tilsæt vandet, rør så melet i, brug en gaffel da det er nemmest og tilsæt lidt af melet af gangen. dejen skal ikke være fast, men lidt tyk klister agtig.
Håber du har lavet dejen i en stor skål for den vokser meget natten over. Stil på køl med husholdnings film over, så det ikke flyder ud i hele køleskabet.
Tænd oven på 225 grader
Bag dem i 12-15 minutter, lad dem køle af og server med evt citron/kærnemælks smør til især hvis det er til fisk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar