søndag den 9. marts 2014

Fyldig chokoladekage - næsten som konfekt

Noget lækkert skal der til, der er masser af fylde i denne chokoladekage - næsten som konfekt. Den er lækker sammen med noget frisk frugt, is eller en god vanille creme.




Kagen skal bages i varmluft ovn ved 175 grader i 35 min.

Til en alm. rund spring form, nok til ca 10 stk.

300 g sukker
150 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillepulver
2 spsk kakaopulver med top
100 g. hakket mørk chokolade
2 æg
150 g blødt smør
1 1/2 dl meget varm vand

Kom alle ingredienser på nær vandet i en skål, pisk det godt sammen, tilsæt så vandet lidt efter lidt. Det er en meget flydende dej.









Smør en springform med smør - og strø med rasp, ellers vil kagen sætte sig fast. Hæld dejen i springformen og bag den på næstnederste rille i oven.

Stik evt. i kagen med tandstik, for at se om den har fået nok - hænger der ikke dej ved er den god og kan komme ud af oven. Det kan nemlig være meget forskelligt fra ovn til ovn.

Jeg personligt syntes denne kage skal i køleskab, lige efter den er kommet ud af ovne. Det gør den sætter sig rigtig godt.
Server kold med frisk frugt og evt. is eller en god rørt creme. 

Kagen kan sagtens tilsættes hakket nødder, hvis man vil variere.

4 kommentarer:

  1. Hvor lang tid skal den have i ovenen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager det sene svar, Kagen skal bages i varmluft ovn ved 175 grader i 35 min.

      Slet
  2. Vil det gøre noget at tilsætte mælk fremfor vand?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kirsten, det er vandet som gør at den bliver lækker saftig og har den der sprøde skorpe ovenpå.

      Slet