lørdag den 8. november 2014

Svinekæber m/hvidvin, æble og vanilje


God vintermad, og kødet er så mørt at det falder fra hinanden. Mummmms


4 personer

12 svinekæber - Beregn ca 3 svinekæber til hver
3 dl hvidvin
2 dl god æblemost ikke for sød
1 tsk hele korianderfrø
Frisk timian
2 gulerødder
1 porer
2 løg
6 fed hvidløg
1/2 stang vanilje
salt og peber samt smør til stegning
lidt soja og evt. jævning

Svinekøberne befris for de værste sener og fedt, ellers bed slagteren om at gøre dette.
Så brunes de godt af på alle sider i en gryde, gulerødder, porer,løg og hvidløg skrælles og skæres i store stykker som kommes ned til svinekæberne og brunes med.


Når det hele er brunet godt af kommes hvidvin, æblemost, den friske timian og de ristede korianderfrø ned i gryden. Så skal det stå og simre 1 - 1 1/2 time, svinekæberne skal være godt møre.

Tag så Svinekæberne op af gryden og hæld saucen gennem en sigte, grønsagerne som er kogt møre skal smides ud. Læg svinekæberne tilbage i gryden og læg låg på - så holder de sig varme, lad ikke gryden stå på varme. :-)

Den halve vanilje stang flækkes og kommes i en ren gryde med den sigtede sauce.  Saucen  varmes op, og smages til med salt, peber, timian og lidt soja, jævn om nødvendigt saucen.

Det er en meget tung ret, så server en lækker grøn salat til, eller stegte rødbeder som vist, samt enten en kartoffel/rodfrugte mos eller Pommes Anna til.
Vi fik også timian stegte æbler til, for at få noget syrligt.

Velbekomme






Ingen kommentarer:

Send en kommentar