Denne kage havde jeg med til en veninde komsammen, den er virkelig frisk, smager af sommer, nem at lave og så kan den laves i god tid, det er lige mig.
Ca. 800 g. frugt - jeg har brugt blåbær, ribs og hindbær fra fryseren og suppleret med blommer i både og pærer skåret i stykker.
1 dl flormelis
100 g. revet marcipan
Dej til låg.:
150 g. blødt smør
250 g hvedemel
100 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 tsk ingefær
1 æg.
Smuld smørret i melet, bland sukker, vanillesukker og ingefær i, Saml dejen hurtigt med ægget mangler lidt væde så tilsæt 1 spsk vand.
Læg dejen koldt 1 time.
Bland frugterne sammen i en stor skål med flormelisen og den revet marcipan.
Når dejen har hvilet så skal den trilles ud, fordel frugterne i enten potions glas eller i et stort fad, og læg dejen på som låg, drys med lidt sukker.
Nu kan de jo faktisk stå til de skal bages, bag dem i forvarmet ovn 200 grader, i potions form ca. 15 min. eller til dejen er gylden og sprød. Og i stor form i ca. 30 min. også til der er gylden og sprød overflade. Lad dem køle lidt af inden der serveres med enten creme fraiche eller vanille is. YMMMM
Ingen kommentarer:
Send en kommentar