fredag den 27. maj 2016

Rabarbergrød

Det smager så meget af sommer :-) og så er de første rabarber man trækker op bare de bedste, fordi man har ventet så lang tid.
Det er bare mormor mad når det er bedst.



Ca 6 - 8 personer ( ellers halver opskriften )

1 kg rabarber
250 g sukker
1 stang vanilje
7 dl vand
4 spsk kartoffelmel ( ikke med top )

Vask og snit rabarber i ca 1 cm store stykker, læg dem i en gryde med vandet, og lad det små koge i ca 20 min. si det igennem en sigte over i ny gryde og varm det op igen til kogepunket.
Skrab kornene ud af vaniljen og bland det med sukkeret, kom det ned til saften, kog også gerne med den tomme stang med. Lad det småkoge til al sukkeret er smeltet, tag vanilje stangen op. og saften af blusset.
bland kartoffelmelet med en smule vand, og tilsæt det så i en tynd stråle mens det røres i saften, put det over i en stor skål og drys med lidt sukker, for der ikke kommer en hinde.
Stil det på køl og der er så den lækreste rabarbergrød, spis den med fløde eller vanilje is.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar