Minder mig om dejligt aften i løbeklubben til sommerfest, hvor der var nye små kartofler m/hjemmelavet pesto som tilbehør, siden dengang har jeg tit tænkt på det. Og nu vil jeg aldrig købe et færdig glas pesto mere, men lave selv.
Et glas pesto
2 håndfulde basilikum blade ( hvis det er meget tynde stængler kan de komme med )
1 håndfuld revet parmesan
1 håndfuld kerner evt. mandler, solsikkekerner, græskarkerner eller ristede pinjekerner
saften af 1/2 citron
2 fed hvidløg ( læg dem i lille skål med kogende vand, tager lige den meget stærke smag )
1 - 2 dl god olivenolie
salt og peber
Frem med blenderen eller stavpiskeren, i med kernerne, basilikum, parmesan, og hvidløgene, og halvdelen af olien og blend - prøv lige lidt frem og tilsæt mere olie efterhånden, smag til med citron, salt og peber.
Put det på glas og tilsæt lidt olie på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar