tirsdag den 31. oktober 2017

Rødbeder

Der er de lækreste fine rødbeder i øjeblikket, jeg syntes de er så flotte i de lyserøde, gule og de sarte rosa farver. Og smagen er den samme når de bliver syltet og kan pynte på en lækker leverpostejs mad, eller som tilbehør til noget andet. 
Kan også sagtens laves med de alm. røde rødbeder :-)

Det er super nemt at lave syltede rødbeder, og med krydderier kan man justere smagen efter hvad man lige har- der kan tilføres stjerneanis, allehånde eller friske krydderurter som timian eller rosmarin. 
































Til disse 3 glas er brugt.


ca 750 g. rødbeder i forskellige lyse farver

Lagen

7 dl eddike
350 g sukker
10 peberkorn
3 laurbærblade
10 kardemommekapsler
4 nelliker
1-2 tsk. salt

Skrub rødbederne grundigt for jord og kom dem i en gryde med vand. Kog op og lad bederne koge i 30 min. Hæld vandet fra og lad dem køle af, så er skindet lige til at gnides af. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet patentglas.

Lagen: 
Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og kop det op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Hæld så lagen over rødbederne og luk glasset til med det samme.

Lad dem så stå og trække minst et døgn, så de lige til at spise :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar