søndag den 12. august 2018

Crumblekage m/rørt creme

Gråvejrsdag er = kagetid :-) denne Crumblekage smager dejligt både varm, lun eller kold, havregrynene fylder og giver struktur i kagen også kan man jo lade fantasien spille og tilføje lige det frugt man bedst kan lide, eller en kombination.



 Ingredienser


  • 500 g. frugt skåret i tern a ca 1-2 cm, jeg har brugt hindbær, blåbær og jordbær - rabarber er også fantastisk at putte i.
  • 1/2 vaniljestang, kornene herfra
  • saften fra 1 appelsin
  • 3/4 dl sukker
Crumble
  • 100 g havregryn
  • 100 g fuldkornsmel eller hvedemel
  • 100 g smør
  • 50g sukker
Lav først marinaden og frugten.
vask og skær frugten i tern/stykker, skrab kornene ud af vaniljestangen og vend det med sukkeret og appelsinsaften, hæld det over frugten og lad den trække i saften imens du laver dejen. Hvis du bruger rabarber kan det tænkes at der måske skal lidt mere sukker til hvis rabarberne er meget syrlig.

Crumble
smuldr det hele godt sammen :-)




Smør et ovnfast fad med smør og kom frugten inkl. marinaden deri, kom crumblen henover og bag kagen i oven i omkring 30-40 min ved 180 grader varmluft, til frugten bobler og crumblen er gyldenbrun.

Server lun eller kold, med rørt creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar