søndag den 6. oktober 2013

Vores gode madbrød

Dette store brød bager vi flittigt herhjemme, det bliver brugt til aftensmad, og er godt som madpakkebrød.
Vi putter alt muligt forskelligt ovenpå...feks. olie, timian og groft salt eller rosmarin. Man kan også vælge at putte soltørret tomater ind i selve dejen, ja lige det man har lyst til.




Dej.

50 g gær
2 spsk. salt
1 spsk. sukker
7 1/2 dl vand
14 dl hvedemel
Pynt. olie, krydderi

Lad gæren smelte i salten, tilsæt sukker, vand, hvedemel og rør godt rundt med en gaffel, lad dejen stå og hvile sig i mindst 1 time med viskestykke over. Hvis du laver dejen om morgenen så skær ned til 25 g. gær og stil i køleskab til hævning, med film over.



Tænd oven på 225 grader, og hæld dejen over i en bradepande med bagepapir.

Jeg har valgt at smøre chili olie på, tørret chiliflager og groft salt


Bag i ovn i 25-30 min og så er der dejligt mad brød







Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar