tirsdag den 12. november 2013

Lækre luftige boller

De bedste og lækreste boller, de er et hit hver gang der holdes fødselsdage, brunch eller bare til en søndag morgen.
Det er nok en af de bedste opskrifter jeg har, og folk siger tit hvordan laver du sådanne nogle lækre bløde og luftige boller......Her får i opskriften.


12-15 store boller

50 g smør
3 dl mælk
2 1/2 dl kærnemælk
25 g gær
2 tsk sukker
1 1/2 tsk groft salt
800 g mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Mærk lige om den har lillefinger temperatur. Rør så gæren i og tilsæt de øvrige ingredienser, rør dejen godt sammen.


Nu skal dejen hvile et lunt sted med et låg over i 1 1/2 time. 
Form så 12-15 boller og lad den efterhæve på bagepapir beklædt bradepande, mens oven varmes op til 225 grader.
Pensl bollerne med æg, og bag dem i ca 10-12 min.


De smager fantastisk lune til morgenmaden, eller til varm chokolade på en rigtig kold dag.
Skal de først bruges senere eller dagen efter så lad dem køle af på bagerist og pak dem så ind i et rent viskestykke - så syntes jeg de beholder friskheden.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar