tirsdag den 31. december 2013

Koldthævet salt/citron brød

Samme opskrift som vores gode madbrød, men dejen er denne gang lavet dagen i forvejen og har været på køl hele natten.

Med salt og citron er dette brød bare super lækkert til fisk og skaldyr. Vi skal have brødet Nytårs aften til forretten. 
Som består af.: Grillet jomfruhummer m/citron og hvidlæg samt citron kærnemælks smør.


Lav dejen dagen før og sæt på køl natten over.
25 g. gær
7 dl vand
2 spsk salt
14-16 dl mel, der skal mere mel i når det koldt hæver og er til små brød end ved det store madbrød.

Pynt
Citron olie
groft flagesalt
citron krydderi ell. citron peber

Opløs gæren i saltet og tilsæt vandet, rør så melet i, brug en gaffel da det er nemmest og tilsæt lidt af melet af gangen. dejen skal ikke være fast, men lidt tyk klister agtig. 

Håber du har lavet dejen i en stor skål for den vokser meget natten over. Stil på køl med husholdnings film over, så det ikke flyder ud i hele køleskabet.

Så har dejen hævet, strø lidt mel ud på bordet, og hæld dejen ud. Glad den lidt til en firkant med en palet, og skær så firkanter ud som ved hjælp af palet løftes over på bagepapir beklædt bradepande. Rør ikke ved dejen
Tænd oven på 225 grader

Pensl så de små brød med citron olie, groft flagesalt og på nogle af dem med citron peber, eller andet citron krydderi.

Bag dem i 12-15 minutter, lad dem køle af og server med evt citron/kærnemælks smør til især hvis det er til fisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar