mandag den 30. december 2013

Nytårs Kransekage med nougat

Så blev kransekagen færdig, er rimelig stolt. GODT NYTÅR TIL ALLE :-)


Der bliver ca 11 pæne store stænger, opskriften på kransekage er den fra den store bagedyst, men i stedet for et horn, ville jeg gerne have nougat i.

Kransekagemasse
150 g flormelis
30 g æggehvide, jeg bruge alm æg, men skoldede ægget i kogende vand, for at være sikker 
500 g ren, rå marcipan

Indeni
nougat som har været på køl

Pynt
Smeltet mærk chokolade ca. 100 g
Glasur af 75 g flormelis og en lille æggehvide eller 30 g. past. æggehvider
mandelflager

Kransekagemasse
Start med at piske flormelis og æggehvide sammen, ælt det bagefter ind i marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet. lad den hvile på køl i frysepose gerne en dag.

Klargør en bageplade med bagepapir. del marcipan massen i 4 stk. og tril til en lang pølse, skær et snit hele vejen i pølsen, skær ikke helt igennem, men ligesom hvis du laver en hotdog.
Pres siderne lidt fra hinanden og anbring tynde stykker af nougat i. Pres så forsigtigt siderne mod hinanden så den bliver lidt trekands agtig.
Skær så ud i passende stykker og lap enderne med lidt marcipan, så ikke nougaten løber ud når de skal bages.     læs videre under næste billed.


Tænd ovne på 200 grader ( ikke varmluft ) men alm. ovn. anbring stykkerne på bagepladen. Hvis du vil have mandelflager på nogle eller alle, så pens med lidt æggehvide og anbring så mandelflagerne så hænger de fast. 
Bag i ca. 15-18 min alt efter hvor store stykkerne er. Hold godt øje med dem og når de bliver lysebrune så er det ud af ovnen. 
Vigtigt for ikke at få en mørk bund så sæt en ekstra bageblade nedenunder.


Så skal de blive kolde inden de kan pyntes, jeg har dyppet dem uden mandelflager i mørkchokolade i bunden, og så har de fået med glasur.
Dem med mandelflager syntes jeg også havde fortjent lidt chokolade så de fik lidt over sig med sprøjtepose. ( en alm. frysepose med et lille hul i den ende ende )


Rigtig godt nytår 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar