mandag den 4. september 2017

lækreste horn med rabarber

Elsker lagkagehusets rabarberhorn, men syntes prisen er i overkanten. Skulle bage til kollegaerne og det blev til disse super lækre horn.
12 stk. 

Dej.
100 g smør
25 g sukker
2 dl kærnemælk
40 g gær
350 g hvedemel

Fyld.
120 g rabarber ( helst friske men frosne kan også bruges, de skal dog tøs op inden og dryppe godt af )
75 g blødt smør
60 g sukker
100 g marcinpan
1 stang vanilje
1 tsk alm. hvedemel
1 æg til pensling og perlesukker og hakket hasselnødder til toppen

Dejen.. rør smør og sukker sammen, jeg brugte en røremaskine. Lun kærnemælken i gryde, den skal kun lige blive lillefinger varm, opløs gæren i kærnemælken, og hæld blandingen op til sukker og smørret, og tilsæt melet lidt af gangen til dejen er blød og smidig, lad den hæve 30 min.

Fyldet.. bland sukker og marcinpanen godt sammen, nemmest med hænderne eller en gaffel, ælt så smør, vanilje og melet i og ælt det godt sammen.

Rabarber..friske/ vask og skyl dem grundigt og skær dem i små tern.

  
Rul dejen ud til en cirkel på et let meldrysset bord, og skær den ud som en lagkage i 12 aflange trekanter. kom en klat marcipan blanding på den brede ende af hver trekant og nogle stykker rabarber ovenpå. Rul den til horn ved at rulle den brede ende mod den smalle, tryk enderne godt sammen og sæt hornene på en bageplade med bagepapir lad den efterhæve med et viskestykke over i 30 min.

Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de hakkede hasselnødder

Bag hornene på midterste rille i 14 min ved 220 grader varmluft, kig til dem efter 12 min det er jo forskelligt fra ovn til ovn.

Det er nemt at lave en dobbelt portion :-)
               


Ingen kommentarer:

Send en kommentar