torsdag den 2. januar 2014

Jomfruhummer

Nytårs forretten bestod af jomfruhummer, som blev tilberedt på grillen. De blev vendt i lækker marinade, serveret med koldthævet citron brød og rørt kærnemælks smør. Virkelig lækkert



4 personers forret

16-20 stk jomfruhunner

Marinade.:
1/2 dl citron olie (hjemmelavet findes på siden)
stort bundt persille
1 citron
6 fed hvidløg

Hak persille og hvidløg og vend det i olien, skær citronen ud i stykker og hæld det hele ned til jomfruhummerne, vend det godt rundt. og lad det trække.
Skal kun have 2-3 min på hverside, grill med låg. 

Rørt smør.:
150 g smør
1/2 dl kærnemælk
1 tsk revet citron skræl
groft salt

Smørret skal være stue varmt, og røres rigtigt blødt med gaffel, tilsæt så kærnemælken lidt efter lidt og rør det godt sammen. Det er ikke så nemt og tager lidt tid, men så får man denne utrolig lækre luftige smør.
Tilsæt tilsidst den revne citron skræl og salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar