Det meste kan laves dagen i forvejen, så det kan stå og trække smag.
2 poser friske bønner
1 pose frosne edameme bønner
2 dåser kogte cannellini bønner (de er mere faste i det)
1 rødløg
2 æbler
1 håndfuld friskhakket persille
1 håndfuld friskhakket ramsløg
1 citron
1 dl olivenolie
1 håndfuld valnødder
Frisk høvlet parmesan
Salt og peber
dagen før:
Snit rødløget i tynde både eller små tern, hak persille og ramsløg fint, og skær æblerne i tynde både, bland det sammen med saften fra citronen og olivenolien, tilsæt lidt god flagesalt samt frisk kværnet peber. Lad det stå og trække i en overdækket skål i køleskabet, citronsaften gør at æblerne forbliver hvide.
Læg edamame bønnerne til optøning i køleskabet
Pil enderne af de friske bønner og giv dem et opkog, evt. med lidt citronsaft og salt, de skal ikke koge så længe da de ikke må blive for slatne, så hold øje med dem og smag på dem. Når du syntes de har fået nok, så lad dem køle af under iskoldt vand, så de ikke koger videre.
Stil dem på køl efterfølgende.
Find en stor skål frem
hæld de forkogte cannelline bønner fra dåserne i en sigte og skyld efter med koldt vand, lad dem dryppe af og hæld dem i skålen sammen med de grønne bønner og edamame bønnerne. Bland bønnerne forsigtigt sammen med det du har i skålen i køleskabet, æblerne-løg-og dressingen.
Rist valnødderne på en en varm pande, og lad dem køle lidt af.
Lige inden servering høvles frisk parmesan henover i flager sammen med de ristede valnødder, krydder med salt og peber
Ingen kommentarer:
Send en kommentar