Denne salat vil altid minde mig om en hyggelig grill aften, en af de aftner hvor man kunne sidde til langt ud på natten på terressen, hygge med kortspil og musik - dejligt
2 bundter friske grønne asparges
1 1/2 kg nye, små kartofler
1 bakke frisk rucola salat
200 ca. blandet oliven ( eller med jeres favorit oliven )
200 g parmesan i store flager
Lækker Honningdressing:
6 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 spsk dijonsennep
1 spsk eddike - æble eller anden
1 spsk hindbæreddike eller anden mørk evt. rødvinseddike
salt og peber
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.
Bræk den sidste del af aspargesene af. Rens kartoflerne for jord men lade bare skrællen blive på, kog dem i letsaltet vand, til de lige er møre. Lad dem køle af.
Sæt vand over til aspargesene, når vandet koger, tilsættes lidt salt. Kog aspargesene i ca 2 min, hæld dem i en sigte og kom koldt vand over, så de ikke koger videre og bliver slatne, men sprøde, lad dem køle af.
Rens og vask salaten godt, lad den dryppe af.
Anret nu i stor skål eller på fad - salat, kartofler, asparges og oliven, kom først dressingen over lige inden servering og pynt med parmesan flager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar