søndag den 31. januar 2016

Chokolade kage m/hindbærmousse

Skulle holde fødselsdag og kage skal der jo til, tænkte at der skulle prøves noget andet end lagkage - så denne blev til.

faktisk virkelig enkel at lave og smagte friskt efter en omgang brunch, det er en stor kage nok til 10-14 personer. 

Chokolade kage.:
450 g sukker
5 æg
75 g margarine
6 dl mel
5 tsk bagepulver
2 tsk vanilje sukker
3 dl mælk
4 spsk kakao pulver
100 g hakket mørk chokolade
2 tsk vand

Pisk sukker og æg sammen til luftig masse, tilsæt margarinen i små tern og bland så alt det andet i.
Flad det ud på en bradepande med bagepapir og bag, midterste rille ved. 200 grader i varmluft ovn i ca. 20 - 25 min. Stil kagen et sted til afkøling.
Når kagen er helt kold, tages en justerbar bagering, lav den så stor som det er muligt ca Ø 30 hvis det er muligt på kagen og udstik en stor rund kage, placer den store runde kage på det fad du ønsker at serverer på - og det skal kunne gå i køleskabet.Hindbærmousse:

5 blade husblas
450 g frosne hindbær
8 spsk. flormelis
korn fra 1 stang vanilje
4 dl piskefløde
250 g skyr

Start med at lægge husblasen i en skål med koldt vand ca. 10 min. Kom hindbær, flormelis, vanilje og stangen i en gryde, og giv det et lille opkog, pres derefter hindbærmassen gennem en si, så man får en pure uden hindbærkerner ( jeg fik lidt kerner med og det smagte alligevel lækkert) 
Hæld pureen tilbage i gryden og varm den ved svag varme et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, tag gryden fra varmen og opløs husblasen i pureen, bland det godt sammen og lad pureen køle af.
Pisk fløden til skum, tilsæt skyr og pisk godt, tilsæt den afkølet hindbærpure, og bland det godt sammen. Smag til og tilsæt evt. mere flormelis hvis du ønsker det mere sødt.

Sæt den justerbare bagering rundt om chokolade kagen og for ringen med enten pagepair eller plast - mellen ringen og kagen, så man skåner hindbærmoussen når ringen tages af og der kommer en pæn kant.
Fordel herefter hindbærmoussen på den kolde kagebund, og stil den i køleskabet mindst 4 timer så den kan stivne.
Pynt med jordbær og skær kagen med en skarp kniv.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar