søndag den 31. januar 2016

Grønkålssalat m/pærer, gorgonzola og nødder

Grønkål Grønkål Grønkål, det er altså sådan en sjov kål, både ser og smager fantastisk, også er den frisk og med masser af bid.
Denne salat opstod da jeg skulle bruge et grønt indslag til flæskesteg, og den smagte lækkert til.
Minder mig om en dejlig middag i selvskab med familien til flæskesteg i januar :-)


1/2 pakke grønkål skyllet og hakket fint
1/2  pakke gorgonzola eller anden god blød ost
1 dl cashewnødder

dressing.
1 lille rødløg
1 dl fint hakket bladbladet persille
1 stor fast pærer ell. 2 små faste
1 pink lady æble
6 spsk olivenolie
2 spsk citron
2 spsk eddike
salt og peber

Start med dressingen, den bliver bare bedre af at stå lidt, start med olie, citron, eddike og smag den til med salt og peber. Hak løget fint og bland det i sammen med persillen, pære og æble skæres i små tern eller rives til grove stave på et juliennejern, og blandes i dressingen - så det kan stå og trække lidt.

Bland så grønkål og dressingen sammen - skær osten i små tern og bland i og top med nødderne og pynt evt. med lidt små blomster eller skov syre blade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar