onsdag den 6. november 2013

Karamel firkanter ell. fudge

Ymm de minder mig så meget om en tur i biffen, der skal jeg altid have fudge i slikposen, Dem man laver selv smager bare så meget bedre. de smelter på tungen og disse har også lidt bid da jeg har valgt at lave dem med Chili & peanutsDenne opskrift kan bruges som grundopskrift, og så kan der tilsættes det man nu syntes feks. lakrids pulver, chokolade, pistage nødder, rom & hakket rosiner, tranebær ja det er kun fantasien som sætter grænser.

fudge med peanut & chili

1 dåse kondenseret mælk
400 g. sukker 
120 g smør
1 1/2 dl mælk
smagsgiver: 100 g peanutbutter - 2 spsk hakket saltet peanuts - 1 tsk. knust chiliflager samt 1 tsk groft salt.

Alle ingredienserne lige på nær af smagsgiver puttes i en tykbundet gryde, det skal varmes langsomt op til kogepunktet, herefter småkoge i 10-15 min, det er vigtigt at der røres jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.....hellere rør en gang for meget.den skal koge en del ind. og karamelisere. 


For at se om den er ved at være klar så tag et glas meget koldt vand, tag lidt fudge på en ske og dump det i vandet, bliver fudgen tyk er den klar. Er det stadig meget blødt så lad den småkoge lidt endnu - HUSK AT RØR FLlTTIGT I GRYDEN

Tag gryden af varmen og put smagsgiver i, der skal nu piskes/røres i 10 min, indtil massen er blevet tyk og næsten kold.


Det er meget vigtigt at man virkelig giver den gas med piskeriset i de 10 min, det er vigtigt for at massen får den rigtige konsistens.


Hæld massen i et firkantet fad beklædt med bagepapir, stil den køligt til dagen efter


Så er den blevet kold, stivnet og er klar til at blive skåret i firkanter, kan holde sig ca en uge i lufttæt beholder på køl. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar