lørdag den 29. marts 2014

Luftige Solsikkekerne boller

Syntes billed siger alt, store luftige solsikkeboller, dejlig mættende da de er lavet med groft rugmel - ingen kerner inden i - kun udenpå. Gode til madpakker.












    



















ca. 10 store boller med Solsikkekerne

50 g gær
2 tsk salt
1 dl mørk sirup
1 dl olie
8 dl vand
10 dl rugmel
10 dl hvedemel
1 pose solsikkekerner
1 æg til at pensle med

En stor skål, gæren i og salten over, mas lidt med gaffel til gæren er opløst. resten tilsættes, blandes godt sammen. den er lidt en klister dej, men den skal jo kunne bærer de mange Solsikkekerner som kommer på senere.
Dæk film over skålen og lad den så stå til dejen er dobbelt så stor.



Hæld solsikkekernerne i skål, skyl hænderne i koldt vand. Og tag så en god klump dej, tril den i Solsikkekernerne og form.
Skyld hænderne en gang imellem så er det nemmere, det er jo en gang tyk klister. Men godt til at holder  kernerne på plads. 
Sæt bollerne på en bagepapir beklædt bradepande, lad dem efterhæve mens ovnen bliver varm.

varmluft 200 grader.
Pens nu bollerne med sammenpisket æg, forsigtigt så ikke Solsikkekernerne falder af
Bag dem i ca 20 min.

Bag så Solsikkebollerne i ovnen i ca 20 min, ved 200 grader.
Voila så er der lækker og mættende Solsikkekerne boller.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar