søndag den 20. april 2014

Nøddemarengs m/ rabarber/jordbærskum og friske bær

Denne kage vil altid minde mig om det første besøg i mine nevøers nye lejlighed, den smager dejligt frisk af sommer. Det er også en af de kager man kan lave delene til og så smække sammen når den skal bruges.
Nøddebund:
100 g mandler
100 g hasselnødder
5 x æggehvider
200 g sukker

rabarber/jordbærskum:
350-400 g blandet rabarber - jordbær
100 g sukker
1 stang vanilje
1 spsk kartoffelmel
1/2 liter piskefløde
400 - 500 g friskefrugter

Tænd oven på 175 grader

Blend nødderne til fint mel i blenderen, pisk æggehviderne helt stive sammen med sukkeret og vend forsigtigt nøddermelet i. 
Beklæd en springform med bagepapir og fyld nøddemassen i - bag i oven i 25 min så overfladen er let gylden. Lad nøddebunden blive helt kold.
 


Lad ovne være tændt
Rabarberne skal være i ca 2 cm tern og jordbærrene bare hele ( jeg brugte frosne ) læg i et ildfast fad. Skrab vaniljekornene ud af vanilje stangen og bland med sukker og kartoffelmel - strø det over rabarber/jordbærrene, læg den tomme vanilje stang ved.
Bag i ovnen 175 grader i 20 min.
Rør det godt rundt og mas det ud - lad det blive koldt.
 


Lige inden kagen skal indtages Piskes piskefløden - de friske bær renses og skæres i mundrette stykker. Fjern den tomme vanilje stang fra rabarber/jordbærrene.
Vend forsigtig rabarber/jordbær massen sammen med flødeskummet, læg det oven på nøddebunden og pynt med de friske bær. Server straks derefter.


1 kommentar:

  1. Hej, kender du en god indisk ret (gerne med cayennepeber, hvidløg og chili), som er uden gluten (og hvedemel), ris, mælkeprodukter (herindunder også æg), soya og kød. Det må meget gerne være noget suppe lignende noget. Og den må meget gerne være med meget få kalorier eller kalorieforbrændende! Vh. Ally.
    P.S. Jeg er nu blevet fast læser hos dig! Vildt fed blog!

    SvarSlet