lørdag den 14. juni 2014

CAESAR SALAT m/ kylling og himmelsk dressing.

Så er det altså tegn på sommer, når man kan lave Caesar salat og spise den udendørs. Min mand er ikke så meget for salater - han spiser det dog. Men denne glæder han sig nærmest til at få, for det er den bedste dressing, og han er vild med hjertesalat.


til 4 personer.

4 hjertesalat hoveder
4 kyllingbryst filet
8 skiver hvidt brød, skåret i tern
Olivenolie
2 fed hvidløg
4 tomater eller lidt agurk
Parmesan til at toppe med

Dressing
2 dl olivenolie
1 coddled æg, (et frisk æg kogt i 1 minut)
2 spsk æbleeddike 
2 spsk Worcestershire sauce
50 g revet parmesanost
2 fed hvidløg
salt og peber
citronsaft

Start med at skille alle bladene på hjertesalat hovederne ad, skyl dem grundigt og læg dem til at dryppe af evt i et dørslag. 

Brødcroutoner.
Pres 2 fed hvidløg og bland med ca 1 dl olie, vend brødternene deri, varm en pande op og rist dem på panden til de er gyldne og sprøde. Lad dem evt. blive kolde på et stykke køkkenrulle.

Brug samme varme pande, men steg nu kyllingbrysterne i ca 4-5 min på hver side, sørg for at de er gennemstegt.

Den god Dressing.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og giv dem en tur på højeste indstilling. Juster smagen med salt, peber, lidt citronsaft og måske lidt mere Worcestershire sauce.

Servering.
Anret enten som potion, eller i en stor skål.
Sær den tykkeste stok af salatbladene, og skær dem i grove stykke, skær tomater/agurk i tern og vend med salaten. skær kyllingefileterne i skiver på skrå og læg på. Top salaten med revet parmesanost og brødcroutoner. 
Jeg serverer dressingen til, men man kan også vende salatbladene i dressingen umiddelbart før serveringen og så bare toppe med tomat/agurk, kylling, parmesanost og brødcroutoner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar