søndag den 12. april 2015

Snasket brunsviger (den fynske model)

Dette er bare en lækker mundfuld, samtidig så er det lige mig, nemt og hurtigt at lave. 
Det er en virkelig snasket model, og den smager altså bedst når den stadig er lun.



 dej.

2 1/2 dl mælk
30 g gær
lidt salt
40 sukker
400 g. mel
40 g smør stue temperatur

Lun mælken - må ikke komme over de 37 grader, gæren opløses i mælken,  salt, sukker og mel blandes i og dejen æltes godt sammen, smørret skæres i små tern, og æltes ind i dejen. Dejen skal hæve tildækket i ca. 30 min, fyldet kan laves imens. 

Fyld.

125 g. smør
150 g. farin
4 spsk mørk sirup


Det hele smeltes sammen i en gryde, til en ensartet masse.








Rul dejen ud så den passer i en bradepande ca 20 x 30, beklæd bradepanden med bagepapir, læg dejen i og prik en masse huller ( brug fingerne ) fordel fyldet på kagen og lad den hæve yderligere et lunt sted i 20 min. 
Når dejen har hævet - prikkes ekstra huller, jo flere huller jo mere snasket bliver kagen.

Bag den ved 180 grader i 20 min.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar