lørdag den 26. oktober 2013

Lækreste karamel - kog en dåse

Har i også lyst til at prøve at koge en dåse og få det mest lækre ud af det.....Ymmmmm
Brug den til dessert, kager, på morgenmaden, som pålæg, og til konfekt.


Der skal bruges en dåse kondonseret mælk, dåsen placeres i en gryde, og der hældes vand på så det helt dækker dåsen. Skru op for varmen, til det koger, læg så låg på og skru ned, så det kun simre. 
Hold godt øje med at dåsen hele tiden er dækket med vand, har hørt at dåsen kan springe hvis den ikke er under vand hele tiden.
Der skal den stå og simre i 3 timer, ja det er lang tid, at forklare ens mand at man koger en dåse i 3 timer... hi hi
Tag dåsen op og lad den køle af i mindst en time.


Så kommer det magiske når man åbner dåsen, frem kommer den lækreste cremede karamel.
Put den på glas og den kan holde en uges til i køleskabet.
Vil du ikke koge mælden i dåse, kan mælken kommes i et rent glas med skruelåg og derved koges. god fornøjelse.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar