lørdag den 26. oktober 2013

Mørbrad gryde

Denne gryderet minder mig om min mor, hun laver den tit om sommeren med salat og hvidløgs flute til, vinter med ris.
Den er faktisk bedst dagen efter 


Jeg plejer at lave en stor portion, så er der til hvis børnene har venner med hjem eller til dagen efter.
Men opskriften kan justeres.

2 pk bacon i skiver
3 svine mørbrad
2 løg
6 peberfrugter 2 i hver farve
1 bundt forrårsløg
2 ds hakket tomater
1/2 liter piskefløde
1/4 liter vand
1 stor tsk paprika
1 stor tsk carien peber
1 chili
2 fed hvidløg
2 pakker cocktail pølser
jævning

 Skær bacon i tern og steg dem gyldne i gryden i lidt smør.




Skær sener og hinder af mørbraden, og skær dem i 2 cm tykke små bøffer - giv dem lige en med hånden så de bliver lidt fladere.
Skub baconen til side i gryden og brun de små bøffer ( de skal kun lige brunes, må ikke steges for meget for så bliver de seje )



 Tilsæt fløden, paprika, carien peber, rør det lidt rundt og hæld vandet i.




Op i blenderen skal de hakket tomater, løg, hvidløg, chilien og de 2 grønne peberfrugter, hak til det er helt fint.


Så skal det ned i gryden og så skal retten stå og hygge sig ved svag varme i ca 15 min. så kan gryden komme på køl husk låg på.

Når mørbrad gryden skal spises, så varmes den godt igennem og jævnes, husk smag til med salt og peber - og put så cocktail pølserne i. 
Server med ris, og de hakkede røde og gule peberfrugter, forrårsløg samt noget godt brød som kan suge sovsen op.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar